Glifo - a csodaceruza

Glifo - a csodaceruza
Megjelenés: 2018.03.21
Innováció
Forrás: Rehabportál

A Glifo rehabilitációs segédeszközről Csodaceruza név alatt már írtunk egy korábbi, 2016-os cikkünkben, melyben ízelítőt adtunk az eszköz tudásából és hasznosságából.

Az azóta eltelt közel két évben a tervezők és gyártók folyamatosan tesztelték és fejlesztették a GLIFO-t, hogy hivatalosan elfogadott rehabilitációs segédeszköz lehessen.

A NOKO art & design érzékelte, hogy nagyon nagy az érdeklődés a GLIFO iránt Magyarországon is. Ezért az elmúlt években folyamatosan kapcsolatban álltak a tervezőkkel és miután piacra került az eszköz felajánlották segítségüket. Elkészítették a magyar nyelvű információs oldalt és a gyártóval együttműködve összeállították magyar nyelven a rendelési formanyomtatványt, hogy annak is elérhető legyen a GLIFO aki nem beszél angolul.

A Glifo egy rehabilitációs segédeszköz, mely lehetővé teszi a kognitív és motorikus képességükben korlátozott gyermekeknek, hogy szabadon kifejezhessék kreativitásukat, rajzoljanak vagy írjanak.

A Glifo része az UNICO-The Other Design segédeszköz kollekciójának. Az UNICO termékek olyan személyre szabott egyéni méretek szerint készült eszközök, melyek javítják a sérült gyermekek életminőségét.

A piacon lévő eszközökhöz képest a Glifo különbsége abban rejlik, hogy a személyre szabott fogantyú elsősorban a kéz dorziális részében dolgozik, így meggátolja a végtag összehúzódását és hatékonnyá teszi az iskolai illetve otthoni rehabilitációs tevékenységet.

Az UNICO-t az Opendot Fab Lab és a TOG Alapítvány együttesen alapította. A Glifo-t számos designer, terapeuta, sérült gyerek és családjuk segítségével fejlesztették és tesztelték, hogy tökéletesen megfeleljen annak az igénynek, hogy a komplex neurológiai betegséggel élő gyermekek minél könnyebben és kényelmesebben tudjanak vele írni, rajzolni. Az eszköz könnyű, egyedi méretek alapján készül, könnyen tisztítható, funkcionális és árban is elérhető.

Az Opendot Fab Lab segített a Glifo gyártásában és kiaknázta a 3D nyomtatásban rejlő lehetőségeket.

A TOG Alapítványt az összetett idegrendszeri betegségekkel küzdő gyermekek megsegítésére hívták életre még 2011-ben. A Glifo fejlesztésénél hozzájárultak tudásukkal, hogy orvosilag is elismert segédeszköz legyen.

További részletek és információk a NOKO art & design honlapján érhetők el.

Tematikus hírek