Túl gyorsan úszott az autista kisfiú, kizárták a versenyből

Túl gyorsan úszott az autista kisfiú, kizárták a versenyből
Megjelenés: 2016.11.30
Sport
Forrás: Nők Lapja Café

Hiába nyerte toronymagasan saját számát, nem kapott érte aranyérmet a kilencéves kisfiú. Sőt! Kimagasló eredménye miatt a bírók még ki is zárták.

Mióta az eszét tudja, azóta úszik a kilencéves északír kisfiú, Rory Logan. Édesanyja azt mondja, ez az egyetlen dolog, ami igazán leköti, és ami mindig feldobja. Nem csoda: Rory nagyon tehetséges úszó, és az eddigi versenyeket, amiken elindult, mindig szép eredménnyel zárta.

Rory anyukája, Briony a Daily Mail című brit lapnak elárulta, autista kisfia legerősebb száma az 50 méteres gyorsúszás, amit a napokban az Észak-Wales-ben rendezett speciális diákolimpián meg is nyert. Méghozzá toronymagasan, jóval a vetélytársai előtt. Csakhogy Rory hiába várta a szám után az aranyérmet, csalódnia kellett. A bírók ugyanis csak egy, a részvételért járó medállal jutalmazták a fiút.

„Amikor számon kértem a bírókat, elmondták, a fiamat azért zárták ki ebből a számból, mert túl gyorsan úszott. Nem akartam hinni a fülemnek, mire elmagyarázták, a szabály az, hogy a döntőben úszott idő legfeljebb 15 százalékkal lehet jobb, mint az elődöntő ideje.”

Az anya hozzátette, a sportbírók elárulták, a fia 15,8%-kal jobb időt úszott a végén, mint az elődöntőben, ezért kizárták őt.

„Rory nagyon összetört, de mikor haza akartam volna vinni őt, megállított. Közölte, hogy van még egy versenyszáma, és nem megy haza, míg nem versenyzett.”

A kilencéves fiúcska a 25 méteres versenyt is megnyerte, és ezúttal érmet is kapott kimagasló eredményéért.

Hírdetés