„Szerencsés” megváltozott munkaképességű munkavállalók

„Szerencsés” megváltozott munkaképességű munkavállalók
Megjelenés: 2016.12.06
Munka
Forrás: Rehabportál
Dubniczki Csilla

Ebben az évben több helyszínen is találkoztam a Szerencsejáték Zrt. karitatív osztályvezetőjével, Rosner Imrével. Először nyáron a SINOSZ Vidám7 tábor zárórendezvényén, melynek támogatója volt a cég.

Utána októberben a proAbility konferencián a Corvinuson, ahol Rosner Imre bemutatta a vállalat megváltozott munkaképességű munkavállalói programját. Majd novemberben a Kézenfekvő megoldások a munka világában c. konferencián, ahol bemutatásra kerültek a részt vevő for profit vállalatok jógyakorlatai a siket és nagyothalló személyek foglalkoztatása terén. Ennyi találkozás után végre feltettem a kérdéseimet érintett megváltozott munkaképességű munkavállalóként, elsősorban a hallássérültek munkavállalására fókuszálva:

Mióta foglalkoznak megváltozott munkaképességűek alkalmazásával és hogyan kezdődött ez a tevékenység?

A Szerencsejáték Zrt. állami tulajdonban lévő vállalat, felelős munkáltatóként fontosnak tartja, hogy részt vegyen a társadalmi problémák megoldásában. Ezért hozta létre és üzemelteti 2004-től a karitatív célú sorsjegy értékesítési hálózatát. A létrehozott sorsjegy értékesítő munkakört megváltozott munkaképességű munkavállalók számára hoztuk létre.

A Szerencsejáték Zrt. a ma már 12 éves karitatív hálózat kialakításával olyan embereknek kívánt munkalehetőséget biztosítani, akik egészségügyi problémáik miatt már évek óta nem találtak munkát, és emiatt korábbi sikeres életükben kedvezőtlen változás állt be, illetve azoknak akik a nyílt munkaerő piacon még nem találtak tartós munkahelyre.

Országos szinten hány embert foglalkoztatnak jelen pillanatban?

Jelenleg közel 180 megváltozott munkaképességű munkatárs dolgozik értékesítőként 70 település több mint 110 értékesítő helyén.

Az értékesítő helyszínek elsősorban élelmiszer áruházakban, egészségügyi intézményekben és piacokon találhatóak. Minden értékesítő helyszínen partneri együttműködési megállapodás teszi lehetővé a sorsjegy értékesítést.

Milyen eredményeket értek el a megváltozott munkaképességű dolgozók alkalmazásával? Társadalmi, civil, vállalati szinten?

Tapasztalataink alapján ma már tudjuk, sok kollégánknak a Szerencsejáték Zrt. által létrehozott sorsjegy értékesítő munkahely nagy lépést jelentett élete rendezésében, életmódja helyreállításában, sikeres társadalmi integrációjában.

Jelentős szakmai sikernek tarjuk, hogy a Szerencsejáték Zrt. már három alkalommal nyerte el a Fogyatékosság-Barát Munkahely címet. A díjat azok nyerhetik el, akiknek olyan 2 éves fejlesztési programja van a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásának fejlesztésére, amelynek megvalósítását a címet kiíró ellenőrizhet, minősíthet.

A hálózat 2013-ban megrendezett 10 éves évfordulós eseménysorozatán, amelyen a kormányzati, az egyetemi, és a civil szféra szereplői is elismerték társaságunk eredményeit a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatása területén.

Fontos szakmai elismerés számunkra, hogy megváltozott munkaképességűekkel foglalkozó konferenciákra rendszeresen meghívják társaságunkat előadóként.

Tevékenységünk nemzetközi elismerését jelzi, hogy 2015-ben az Európai Lottótársaságok Szövetsége törekvéseivel összhangban Együttműködési megállapodás, a FESZT-tel (amely ernyőszervezete a haza fogyatékossági csoportok szervezeteinek), és az ONCE-val (amely a spanyol szerencsejáték forgalmazás egyik legnagyobb szereplőjeként több mint 20 ezer megváltozott munkaképességű embert foglalkoztat).

Mennyire és hogyan tudták megteremteni a munkavégzéshez a fizikai és infokommunikációs akadálymentesítést?

Elsősorban a felvétel részeként a személyes interjúban győződünk meg a pályázóink alkalmasságáról. A felvételi beszélgetés során külön kitérünk a betegségéből, egészségügyi helyzetéből adódó speciális igényeinek felmérésére. Itt keressük meg a jelölttel közösen a fizikai és infokommunikációs igényeket.

Minden munkahelyünk a munkavállalók számára fizikailag akadálymentesített. Ergonómiai szempontokra is figyelemmel vagyunk a munkaeszközök kiválasztásakor (pl.: székválasztás, értékesítő asztal fejlesztése) összhangban a társaságunk Társaság Esélyegyenlőségi Tervével. Az akadálymentes munkahelyi környezet megteremtése egyben az ügyfelek számára is megkönnyíti az értékesítő helyek használatát.

Hallássérültek munkavállalóink számára felajánljuk, az un.: indukciós hurok biztosítását. Az indukciós hurok a hallásukban sérült emberek számára a hanginformációkat teszi érthetőbbé, lehetővé téve számukra azok problémamentes befogadását és megértését. Jelenleg egy fő használja.

Melyik fogyatékossági csoport milyen arányban vesz részt a munkavégzésben?

Jelenleg mozgássérült, tartós betegség miatt megváltozott munkaképességű illetve hallássérült fogyatékossági csoporthoz tartózó munkavállalókat alkalmazunk a sorsjegy értékesítői munkakörben. Különösen fontosnak tartjuk, hogy a hallássérült kollégáink (jelenleg négy fő) közül ketten siketként dolgoznak velünk.

Önnek személy szerint milyen tapasztalatai, személyes élményei vannak a hallássérültekkel? Van-e olyan története, amiből Ön is sokat tanult, emlékezetes vagy megmosolyogtató?

Kiváló emberként ismertem meg hallássérült kollégáimat. Mindig pontosan, szakszerűen és céljaikat jól azonosítva kommunikálnak. Ugyanolyan sikerre, elismerésre érzékeny emberek, mint bármelyikünk.

Az egyik legfontosabb személyes élményem a velük való együttműködésben, hogy minden szónak, mondatnak milyen körültekintően kell megfogalmazódnia, kerülve a félreérthetőséget.

Szükség szerint siket kollégáinkkal a jeltolmács szolgálaton keresztül is tudunk egyeztetni, ami az infokommunikációs akadálymentesítés egyik nagyon fontos eszköze vállaltunknál. Különösen fontosnak tartom, hogy a hallássérült munkatársaimmal való kapcsolatkialakításban és fejlesztésben nagyon fontos szerepet tud betölteni érdekvédelmi szervezetük a SINOSZ.

A legérzékenyebb pillanat számomra az volt, amikor az első siket munkatársunk felvételét megelőző érzékenyítő, tudatosító tréningen a SINOSZ siket trénerének előadását egy pillanatig nem fordították számunkra, hallgatóknak. Hirtelen szembesültem azzal, micsoda érték, ha az emberek közötti kommunikáció akadálymentes, ha a másik ember üzenet érthető számomra is.

Végül: egy ilyen nagy cég, mint a Szerencsejáték Zrt. miért tartja fontosnak a társadalmi felelősségvállalást és a karitatív tevékenységet? Kiknek, hogyan segít még? Mennyiben és hogyan változott a cég megítélése, amióta megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztat, jó ügy mellé áll?

A Szerencsejáték Zrt. felelős munkáltatóként fontosnak tartja, hogy lehetőségeit kihasználva proaktívan törekedjen társadalmi problémák megoldására is. Ezért tartja fenn évek óta karitatív sorsjegy értékesítési hálózatát melyben megváltozott munkaképességűeket foglalkoztat értékesítőként.

A hálózatot, valamint az ennek üzemeltetésével és fejlesztésével kapcsolatos feladatokat a Társaság olyan társadalmi célú küldetésnek tekinti, ami példát mutathat más vállalatok számára a megváltozott munkaképességű munkavállalók nyílt piaci foglalkoztatása kereteinek szakszerű kialakításában és sikeres munkahely-megtartó programok elindításában, fenntartásában.

A vállalaton belül a szervezeti kultúra fejlesztésében sokat segített a karitatív céllal létrehozott hálózatban szerzett tapasztalatunk. Valamennyi értékesítő munkatársunk számára érzékenyítő tréninget alakítottunk ki, amelynek segítségével a fogyatékossággal élő játékosaink kiszolgálása szakszerűbb, és érzékenyebb lett.

Mik a jövőbeli tervek ezen a területen?

Hálózatunkat továbbra is működtetni kívánjuk. Fenntartjuk és fejlesztjük a munkaerő felvétellel és a munkahely megtartó képességek javításával kapcsolatos korábbi eredményeket.

Munkatársaink a Szerencsejáték Zrt. kereskedelmi képzésének részeként kialakított tréningeken folyamatosan részt vesznek. Az elsajátított ismeretek, viselkedés minták használatát utókövetéssel támogatjuk.

Folytatjuk az „on the job” típusú képzést a következő kétéves fejlesztési programban is. Az értékesítő helyen felkeresett megváltozott munkaképességű munkavállalók tevékenységét fejlesztjük. A személyes eladási gyakorlat megismerését követően a munkáltató által meghatározott értékesítést támogató üzleti követelmények megvalósítását nyomon követjük, és közösen értékeljük.

Az értékesítő hálózaton belüli kommunikációt., illetve fejlesztését továbbra is foglalkoztatási céljaink folyamatos és programozott támogatására kívánjuk használni.

A 2012—2016 között lezajlott öngondoskodási programjainkat (pénzügyi öngondoskodás és egészség tudatosság) a vállalás bővíteni kívánjuk a szabadidő felhasználás témakörével.

Hallássérültek hogyan vehetnek részt a munkában?

A munkaerő toborzásban a SINOSZ a koordináló partnerünk. Megyei szervezetein keresztül segíti munkánkat. Az eddigi gyakorlat sikeressége bebizonyította hallássérültként is lehet munkát vállalni és ellátni.

Köszönöm a válaszokat Rosner Imrének és a Szerencsejáték Zrt. munkatársainak.

További információ: www.szerencsejatek.hu

Hírdetés