Speciális Olimpia - Ünnepélyesen köszöntötték a téli világjátékok magyar résztvevőit

Speciális Olimpia - Ünnepélyesen köszöntötték a téli világjátékok magyar résztvevőit
Megjelenés: 2017.03.26
Sport

A Magyar Sport Házában szombat délután ünnepélyesen fogadták a 11. Speciális Olimpia Téli Világjátékokon 13 arany-, 6 ezüst- és 9 bronzérmet nyert magyar küldöttség tagjait.

A pénteken zárult világversenyen Grazban 105 ország 2600 értelmi fogyatékos sportolója vett részt, köztük 33 magyar öt sportágban: műkorcsolyában, gyorskorcsolyában, hófutásban, padlóhokiban és alpesi síben. A magyar színek képviselői minden sportágban szereztek érmet. A legeredményesebb sportág a gyorskorcsolya volt (8-3-3), a padlóhokicsapat pedig ötödször nyert speciális olimpián.

Az eseményről, az ausztriai napokról készült rövidfilm megtekintése után Lengyel Lajos, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség elnöke arról beszélt, hogy a házigazdák csodálatos körülményeket biztosítottak a versenyzőknek, és a szomszédos országba kilátogató magyar szurkolók, családtagok, barátok varázslatos hangulatot teremtettek buzdításukkal. Az elnök köszönetet mondott a támogatóknak, és azoknak az élsportolóknak, akik segítették a felkészülést, így Hunyadi Emese olimpiai bajnok gyorskorcsolyázónak, Hoffmann Nóra műkorcsolyázónak és Szuper Levente jégkorongozónak.

"Receptre írnám fel mindenkinek, hogy találkozzon veletek, mert elmúlna a magyarokra jellemző szomorúsága"

- kezdte beszédét Sárfalvi Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkára, majd az egykori világbajnok öttusázó arról beszélt, nagy élmény volt számára, hogy ott lehetett a világjátékok megnyitóünnepségén.

"Több mint húsz éve vagyok köztetek, és nap mint nap látom az örömötöket - mondta Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója, majd külön kiemelte az ötödször is aranyérmes padlóhokicsapat teljesítményét. - Bízom benne, hogy eredményetek lendületet ad a 2019-es nyári játékokon részt vevő versenyzőknek" - zárta beszédét.

Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke először látogatott el speciális olimpiára, ő így foglalta össze érzéseit:

"élő bizonyítékai vagytok annak, hogy a nehézségek legyőzhetők és a világ jó."

A beszédek után jutalmazták az eseményen eredményesen szereplő sportolókat, felkészítő edzőket és szakvezetőket.

Hírdetés