A vak kutyából sérült lelkek gyógyítója lett

A vak kutyából sérült lelkek gyógyítója lett
Megjelenés: 2016.06.02
Egészség
Forrás: Rehabportál

Nym, a vak terápiás kutyus története egy újabb bizonyíték arra, hogy még a legnehezebb helyzetből is van kiút - csak egy segítő kéz kell hozzá, semmi több.

A kis keverék kutyával nem bánt kegyesen az élet - írja a thedodo.com. Bukarest utcáin kóborolt magányosan, mígnem befogták és a gyepmesteri telepre vitték. Ott kezdődtek szenvedései. Senki sem tudja, milyen mértékű fizikai és érzelmi bántalmazáson ment keresztül a menhelyen, egy dolog viszont biztos: elvesztette szeme világát.

Nym az Egyesült Királyság-beli Blind Dog Rescue szervezethez került. Nym érkezésekor Portert értesítették, aki maga is tapasztalt vak kutyák gondozásában, lévén, hogy saját kutyája, Pedro sem lát. Ideiglenes befogadói szerepre kérték fel, amit a hölgy természetesen képtelen volt visszautasítani.

Nym most 7 éves, imádnivaló, bújós, szeretetteljes kutya. A legnagyobb egyetértésben osztozik otthonán két másik kutyával, egy macskával és egy nyuszival. Örökbefogadása óta hatalmas utat járt be, rengeteget fejlődött, és ma már terápiás kutyaként csal mosolyt nehézsorsú gyermekek és felnőttek arcára. „Csodálatos lelke van!” – áradozott róla gazdája. Nym és kutyabarátja, a vak Pedro.

Hírdetés