Segítőkutyája miatt nem alkalmazták a beteg férfit - most végre munkát kapott!

Segítőkutyája miatt nem alkalmazták a beteg férfit - most végre munkát kapott!
Megjelenés: 2016.06.13
Munka
Forrás: kutyabarathelyek.hu
S.Zs.

Az agykárosodást szenvedett férfi éveken át nem kapott munkát, mivel csak segítőkutyájával együtt léphet ki otthonából. Most végre fordult a kocka: segítőtársával együtt jár dolgozni!

Sajnos nagyon nehéz munkát találnia a fogyatékossággal élő embereknek - írja a kutyabarathelyek.hu. Owen Lima-nak ráadásul olyan munkát kellett keresnie, ahol nemcsak agykárosodása ellenére is foglalkoztatják, de megengedik, hogy Blue, a segítőkutyája is vele lehessen a munkaidő minden percében.

“Nagyon nehéz olyan munkát találnom, ahol az emberek elfogadnak a fogyatékosságom ellenére is. És az sem elhanyagolható tény, hogy egész nap velem van a szolgálati kutyám”

- mondta Owen Lima.

Lima még fiatalkorában szenvedett egy balesetet, melynek következménye az agykárosodás. Nehezíti a mindennapjait például a többiek megértésében: ha túl gyorsan beszélnek hozzá, nehezen érti meg társait. Blue, a segítőkutya mindennap vele van: segít neki, hogy nyugodt maradjon és jelenlétével, törődésével megakadályozza a szorongásos rohamok kialakulását. Blue nélkül az otthonát sem hagyhatja el, így olyan munkát kellett vadásznia, ahova kutyája is elkísérheti.

És a hosszas keresgélés végén Owen és Blue rátaláltak a lehetőségre: most ügyfélszolgálati munkatársként dolgoznak egy barkácsáruházban, a Lowe’s-ben. Üdvözlik a céghez érkező ügyfeleket és szükség esetén besegítenek a többi dolgozónak. 

“Nem gondoltuk, hogy ilyen is megtörténik velünk. De flvettük és ugyanúgy alkalmazzuk őket, mint bármely más munkatársunkat"

- mondta az üzletvezető Paolo Gallo.

Hírdetés