Rehabilitációs foglalkoztatót adtak át Kispesten

Rehabilitációs foglalkoztatót adtak át Kispesten
Megjelenés: 2016.12.01
Munka
Forrás: OrientPress

A KÉZMŰ Közhasznú Nonprofit Kft. új telephelyet nyitott a kispesti Forrásházban, ezzel 40 új munkahely jön létre a megváltozott munkaképességű emberek számára - közölte Budapest Főváros XIX. kerület Kispesti Polgármesteri Hivatala az OrientPress Hírügynökséggel.

Mint írják, megkezdődött a pszichiátriai betegek foglalkoztatása a Kispesti Szociális Szolgáltató Centrum keretei között működő Forrásházban. Ezzel a pszichiátriai nappali ellátást komplexen megvalósító Forrásház egészségügyi, szociális és foglalkoztatási téren egyaránt segítséget tud nyújtani az – elsősorban XIX. kerületi – ügyfélkörükben lévő dolgozni akaró megváltozott munkaképességű személyek számára. A rehabilitációs foglalkoztatás az Önkormányzat, a Szolgáltató-centrum és a megváltozott munkaképességű emberek ezreit foglalkoztató KÉZMŰ Közhasznú Nonprofit Kft. háromoldalú együttműködési megállapodása nyomán jött létre. Ennek értelmében a KÉZMŰ a Dobó Katica utcai Forrásház lelkiegészség-központban egy új, 40 fős telephelyet létesített úgy, hogy az önkormányzattól térítésmentesen, sőt rezsitámogatást élvezve béreli a foglalkoztató-helyiséget.

A védett körülmények között foglalkoztatandó kollégák közül 20-an a Forrásház eddigi ügyfelei közül kerülnek ki, 10-en más kispesti lakosok és 10-en területi megkötöttség nélkül jelentkezők.

A foglalkoztatás októberben 17 fővel kezdődött el; de folyamatos a létszámfeltöltés. A könnyű betanított munkának számító tevékenységeket a KÉZMŰ Kft. biztosítja az érintett új munkavállalók négy órában, egyelőre egy, délelőtti műszakban dolgoznak - olvasható a közleményben.

Vinczek György alpolgármester a telephely hivatalos átadóján elmondta: „A Forrásház egy, az országban is egyedülálló modellintézmény, melyben számos olyan program zajlik, amely segít a pszichés betegségben szenvedőknek, és azoknak, akik lelkileg nehezen tudnak feldolgozni egy-egy életkrízist. A foglalkoztató létrehozásával tovább bővültek azok a lehetőségek, amelyek segítenek visszatalálni a hétköznapi életbe e nehéz helyzetben lévő embereknek, azzal, hogy hasznosnak érezhetik magukat, tevékenységüket, munkájukat.”

Boros Attila, a KÉZMŰ Közhasznú Nonprofit Kft. rehabilitációs igazgatója örömét fejezte ki, hogy a társaság tevékenységével új munkahelyeket tudott létrehozni a Forrásházban, és ott igen jó munkakörülményeket tud biztosítani megváltozott munkaképességű emberek számára. „Több évtizedes szakmai meggyőződésem, hogy a megváltozott munkaképességű emberek értékteremtő munkavégzésre képesek, és a munka segít az életük minőségének növelésében, értelmet és rendszert biztosítva” – mondta az ügyvezető.