Összefogás Miki gyógyulásáért

Összefogás Miki gyógyulásáért
Megjelenés: 2017.01.18
Aktuális
Forrás: Rehabportál

Korábbi cikkünkben már bemutattuk Nádudvari Pétert, a harminckét éves pedagógust, aki munkája mellett autistáknak és értelmi sérülteknek zenés foglalkozásokat tart és jótékony, adománygyűjtő hobbisportolói tevékenységével egészíti ki munkáját. 2016-ban az egyik tanítványa, a 10 éves Katona Miklós Patrik segítéséért tervezett egy 170 km-es futást adománygyűjtő, figyelemfelhívó célból.

Amint az a Nemzeti Sport beszámolójában olvasható, a rendkívül ritka genetikai betegségben, kisagyi sorvadásban szenvedő kisfiú számára híres sportolók által felajánlott relikviákat a Puskás Intézet vásárolta meg, ily módon jelentős összeget biztosítva a szükséges gyógykezeléshez. Így most a Puskás Intézet segítségével megvan a lehetőség arra, hogy a gyermek hamarosan teljes értékű életet élhessen, és még többet játszhasson hároméves testvérével, Márkkal.

A kisagyi sorvadás nagyon ritka. Magyarországon Miklóson kívül még egy esetről tud a fia gyógyulásáért minden követ megmozgató édesanya, Saly Krisztina. A betegség elsősorban a mozgáskoordinációs központot támadja meg, és őssejtkezeléssel orvosolható.

Az operáció 12 ezer euróba, azaz körülbelül 3.6 millió forintba kerül – ebből Nádudvari Péter, illetve a gyöngyösi újságíró, Nagy Réka Emese jótékonysági futásainak, valamint az általuk a legnépszerűbb közösségi portálon létrehozott licitoldalnak a segítségével sikerült is előteremtenie a családnak mintegy ötezer eurót. Ám így sem voltak könnyű helyzetben, hiszen a XXII. kerületben élő kisfiú a Mexikói úti Mozgásjavító Általános Iskolába jár, állandó felügyeletet és speciális étrendet igényel, ami szintén igencsak komolyan megterheli a családi kasszát.

Miki történetét megismerve a Puskás Intézet úgy döntött, segít a beteg gyermeken és a gyógykezelésére híres sportolók által felajánlott relikviák megvásárlásával előteremti a beavatkozáshoz még szükséges, jelentős összeget. A dedikált ritkaságok között szerepel kétszeres olimpiai bajnok kardvívónk, Szilágyi Áron fegyvere, Vincze István Lecce-, Kiprich József Feyenoord-, Harsányi Gergely kézilabdameze, valamint a gyorsasági motoros világbajnokunk, Talmácsi Gábor által felajánlott mez is.

A Mikit támogató kis csapat 2017-ben is tovább tevékenykedik, hiszen a fentiek okán Mikiék házának teljes akadálymentesítése szükséges, valamint a csehországi Renona központban rehabilitáció, illetve németországi teljes körű genetikai és belgyógyászati kivizsgálás még az őssejtkezelés mellett. Az összeg összegyűjtéséért - többek között - jótékonysági koncert szervezését tervezik.

Ha Ön is segíteni szeretné Miki gyógykezelését (a fent leírt aktuális célokat), utalhat az édesanya bankszámlájára:
Saly Krisztina, Raiffeisen Bank 12020304-01287040-00100001.
Közlemény: Adomány Katona Miklós Patriknak.

Hírdetés