Nem engedte leszállni az első ajtón a vak nőt a buszsofőr

Botrány, hogy ilyen megtörténhet Budapesten. A Népligetnél az autóbusz sofőrje nem engedte meg a vak nőnek, hogy az első ajtón szálljon le, mert azt felszállásra lehet csak használni. A látássérült hölgy a járat hátsó ajtajáig botorkált. Hol van ez előírva mégis?

A Népligetnél szállt fel az autóbuszra a látássérült hölgy, majd leült a sofőr mögötti, vakoknak kijelölt ülésre. Amikor le akart szállni az első ajtónál, a buszvezető nem engedte. Azt mondta, azt csak a felszállók használhatják, menjen a hátsó ajtóhoz. A nő, csomagjaival a kezében, kénytelen volt hátrabotorkálni a mozgó buszon. A sofőr érzéketlen viselkedése az utasoknál is kiverte a biztosítékot, szerencsére többen is segítettek a hölgynek a leszállásban.

A Volánbusz tájékoztatása szerint a távolsági autóbuszokon és azokon a városi vonalakon, ahol első ajtós felszállást írnak elő, a járművekre kimatricázták, hogy az utasok a hátsó ajtókat vegyék igénybe a leszálláshoz. Ugyanakkor ennek betartását nem írják elő kötelező jelleggel a buszvezetőknek.

Mindenesetre ez az sofőr egészen biztosan nem nyeri meg az év autóbusz-vezetője versenyt...

Az eredeti cikk teljes terjedelmében ITT OLVASHATÓ.
Hírdetés