Nádudvari Péter - futás Miki gyógyulásáért

Nádudvari Péter - futás Miki gyógyulásáért
Megjelenés: 2016.06.27
Sport
Forrás: Rehabportál

Nádudvari Péter harminckét éves pedagógus, munkája mellett autistáknak és értelmi sérülteknek zenés foglalkozásokat tart és jótékony, adománygyűjtő hobbisportolói tevékenységével egészíti ki munkáját.

Pedagógiai - zeneterápiás munkájának kiegészítéseként 2012. óta minden évben teljesít valamilyen nagy kihívást jelentő sporteseményt jótékonysági célból, mely a mai napig 3 Ironman triatlont (3,8 km úszás, 180 km kerékpár és 42,2 km futás megszakítás nélkül), egy maratonfutást (42,2 km), és egy 100 km-es ultramaratont jelent kb. 1.100.000 összegyűjtött és jótékony célokra fordított forinttal. 

Idén az egyik tanítványáért, egy 10 éves, súlyosan beteg kisfiúért teljesít 170 km-t futva, szintén adománygyűjtő, figyelemfelhívó célból.

2016 - Katona Miklós Patrik

Miki egy tízéves kisfiú, a tanítványom - meséli Péter - a budapesti Kozmutza Flóra Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézetben. Ének-zenét tanítok Neki és az osztályának. 

Ataxiából eredő kisagyi sorvadása van, ami több szempontból tanulási nehézséget okoz neki, valamint az önálló életvitelben is jelentősen akadályozza. Már átesett egy őssejtkezelésen, de szükség lenne egy másodikra is. A magyarországi orvosi vélemények szerint menthetetlen a dolog, és pár éven belül az elképzelhető legrosszabb bekövetkezik, de a család gondolni sem akar erre. Ausztriában, egy magánklinikán találtak megoldást, a család a második őssejtkezelésre gyűjt (valamint speciális étrend, terápiás foglalkozások stb.).

Ehhez szeretnék én hozzájárulni, a korábbi évekhez hasonlóan sportesemények teljesítésével egybekötött adománygyűjtéssel. 170 kilométert teljesítek futva, ebből ötvenöt már abszolválva (4.TriZoli Jótifuti, Kecskemét - Kiskőrös, http://www.trizolijotifuti.hu/bemutatkozas), illetve szeptember harmadikán a BalatonTrail jön még a maga száztizenöt terepfutott kilométerével (www.balatontrail.hu). Így jön ki a 170 kilométer, kilométerenként 2000 HUF az ár, vagyis az adománygyűjtési cél 340.000 HUF, de természetesen a "többlet" adományokat is várja a család. 

Az adományokat Saly Krisztina (édesanya), bankszámlájára várják: Raiffeisen Bank 12020304-01287040-00100001. Közlemény: "170 km futás Mikiért". További információk kezdeményezés Facebook-oldalán olvashatók.

Hírdetés