Kerekesszékes lánnyal reklámozzák a sportruhákat

A 19 éves Robyn Lambird cerebrális parézis miatt került kerekesszékbe. Az Angliában született, jelenleg Ausztráliában élő lány azonban így is versenyszerűen sportol.

Hetente hat napon edz, hogy javítson az időeredményein, és jövőre elindulhasson a londoni Paraatlétikai Világbajnokságon. Mindemellett Robyn aktivistaként is tevékenykedik, azért küzd, hogy a fogyatékkal élő emberek minél gyakrabban jelenjenek meg a médiában. 

Az ausztrál Target márka őt is felkérte modellnek a legújabb sportruha-kollekciója katalógusához. A kontinensen most először fordul elő, hogy egy ilyen jelentős vállalat fogyatékkal élő emberrel reklámoz. A cég döntése a lehető legjobb volt, a vásárlók rendkívül pozitívan fogadták a kerekesszékes lánnyal készült katalógust.

„Az emberek meglepődnek, amikor látnak, mert megdöntöm az elképzeléseiket azzal kapcsolatban, hogy milyennek kellene lennie egy fogyatékkal élő személynek” 

– mondta Robyn, aki a közösségi oldalakon is aktív. Rendszeresen készít Youtube-videókat, melyekben alaposan megcáfolja a fogyatékkal élő emberekkel kapcsolatos sztereotípiákat.

Biztos, hogy nagyon sokat fogunk még hallani róla...

Az eredeti cikk teljes terjedelmében ITT OLVASHATÓ.
Hírdetés