Iskolai érzékenyítő előadások központi támogatással

Iskolai érzékenyítő előadások központi támogatással
Megjelenés: 2016.06.08
Aktuális
Fotó: mosolyka.blog.hu

Mintegy 2500 gyermeket ért el ebben a tanévben az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) által támogatott érzékenyítő előadásokon Hozleiter Fanny (Mosolyka) mozgássérült író, a program jövőre is folytatódik - mondta a tárca család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a pestszentlőrinci Bókay Árpád Általános Iskolában tartott szerdai előadás után az MTI-nek.

Novák Katalin, miután részt vett Hozleiter Fanny kétszáz gyermeknek tartott előadásán, elmondta: a kerekesszékes író, blogger a saját életén keresztül igyekszik példát mutatni a pozitív életszemléletre, egyúttal toleranciára tanítani a gyerekeket, és ezeket a rendkívüli osztályfőnöki órákat az államtitkárság örömmel támogatja.

Az előadásokon a gyerekek részéről érzékelhető nyitottság arra világít rá, mekkora a felelőssége a felnőtteknek abban, hogy ez a nyitottság megmaradjon - fűzte hozzá. Az államtitkár kitért arra: bár a sérülékeny társadalmi csoportok témája a Nemzeti alaptantervben is benne van, az elméletet igyekeznek közvetlen tapasztalatokkal is gazdagítani.

A civil szervezetek által működtetett Család, Esélyteremtési és Önkéntes Házak Hálózata hasonló rendkívüli osztályfőnöki órákat tart szerte az országban, de a szolidaritás nagykövete program is erről szól. A cél az, hogy minden gyermek legalább egyszer találkozzon az iskolában ezekkel a témákkal - méghozzá pozitív értelmezésben -, és ne csak akkor, ha a környezetében van egy érintett - hangsúlyozta Novák Katalin.

Hozleiter Fanny ebben a tanévben mintegy 2500 gyermeknek tart előadást. Az általános iskolások az előadásokon bátran kérdezhetnek, nincsenek tabuk. Az iskolák számára ingyenes programot az államtitkárság a jövőben is feltétlenül támogatja - jelentette ki Novák Katalin.

Hírdetés