Fogyatékossággal élő gyerekeket támogattak

Fogyatékossággal élő gyerekeket támogattak
Megjelenés: 2017.02.05
Aktuális
Forrás: WebOrvos

Színvilág címmel jótékonysági táncelőadással gyűjtött adományt a Kecskeméti Rózsahölgyek Társasága és a Grapevine Tánciskola a Mosolygó Szemekért Alapítvány által támogatott fogyatékkal élő gyermekek és fiatalok számára. A rendezvény fő célja, hogy felhívja a figyelmet a tolerancia fontosságára – írja a baon.hu portálja.

Az eltáncolt érzékenyítés gondolata a fiatal generáció fejében ötlött fel először. A rózsahölgyek ifjabb nemzedékének volt az ötlete, hogy szeretnének gyermekekkel közös programot csinálni. A Grapevine táncegyüttesben táncoló fiatalok pedig kitalálták, hogy fogyatékkal élő társaikat szeretnék megsegíteni. Jól összetalálkozott a rózsahölgyek segítségnyújtásra, jóságra és harmóniára törekvése a tehetséges fiatalok akaratából született jótékony szándékkal.

Ha jól emlékszem, a városban még nem volt példa arra, hogy fiatalok kezdeményezésére ilyen nagyszabású jótékonysági gála jöjjön létre. Szerintem nagyon lényeges, hogy ha a gyerekek valamire így ráéreznek, és tenni akarnak, minden erőnkkel segíteni kell őket – mondta Rigóné Kiss Éva, a Kecskeméti Rózsahölgyek Társaságának vezetője.

Az előadást két alkalommal mutatták be a Hírös Agórában szerdán. Délután az EGYMI Juhar utcai Tagintézményének növendékei tekinthették meg ingyenesen a produkciót, melynek nyitótáncát az intézmény Varázsló Tánccsoportjának tagjai mutatták be. Az esti előadásra pedig már jegyet kellett váltania az érdeklődőknek: a belépők árából befolyt összeget a szervezők átadták az iskola Mosolygó Szemekért Alapítványának a fogyatékkal élő gyermekek és fiatalok javára.

Hírdetés