Fogyatékossággal élő fiatalok az állatok örökbefogadásáért

Megváltozott munkaképességű és fogyatékossággal élő fiatalok is segítik az örökbefogadásra váró állatok népszerűsítését a fővárosi Olimpia parkban szombatra szervezett családi napon. A segítségre szoruló, gazdátlan állatoknak azok a fiatalok is segítenek a helyszínen, akik maguk is segítségre szorulnak.

A Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány idén létrehozta önálló munkahelyét, a Premier Kultcafét, ahol a dolgozók jelentős része megváltozott munkaképességű és fogyatékossággal élő. A nemrégiben kutyabarát hellyé minősített kávézó csapata elhatározta, hogy a családra, szerető gazdára vágyó kutyák ügye mellé áll, így ők is részt vesznek a szombati családi napon - közölte a programot szervező Vigyél Haza Alapítvány az MTI-vel.

Az egész napos rendezvényen lesz kutya-gazda fotózás, kutyakozmetika, állatorvosi tanácsadás, kutyaelsősegély- és fizioterápiás bemutató, mikrochip-leolvasás és -regisztráció, kutyás ügyességi játékok, de bemutatkoznak a belvárosi kutyabarát éttermek és kávézók a kutyakereső alkalmazás és a felelős kutyatartást népszerűsítő program mellett.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉHIB) felelős állattartást népszerűsítő, Szabad a gazdi elnevezésű programja kvízjátékokkal, ajándékokkal várja azokat, akik szívesen felmérik és bővítik kutyatartással kapcsolatos tudásukat. Vendégük lesz Radar, a NÉBIH Látótárs Projektje keretében örökbefogadott leendő vakvezető kutya és gazdája, akit a kölyöknevelésről kérdezhetnek az érdeklődők.

A programokon számos közismert művész és sportoló is részt vesz, az alapítvány sátrainál pedig akusztikus zenét, klasszikusokat és magyar népzenét játszó fiatal zeneművészek is fellépnek. Az első 100 jelentkező a kutyája nevével és saját adataival gravírozott kutyabilétát kap ajándékba.

Hírdetés