Egy tökéletes ajándék története

Hogyan segítsünk egy gyermeknek abban, hogy feldolgozza azt, ha valamilyen fogyatékossággal születik? Az alábbi videó tökéletesen bemutatja azt, mire is van szüksége ilyenkor egy embernek. Egy társra, aki olyan mint Ő.

A történet eredetileg egy portugál képregényrajzoló tollából született - a rajz is ismerős lehet, ugyanis nagy sikerrel járta be a világháló oldalait. Az animációs kisfilm 2014-ben készült, 180 fesztiválon indult, és ebből 59 díjat hozott el, ami hatalmas teljesítmény. A rendező és animátor  Jacob Frey még igen fiatal, 2014-ben végzett a Baden-Württembergi filmakadémián. A nevével pedig bizonyosan találkozunk még.

Azt gondolnánk, hogy a filben szereplő gyermek csupán egy szívtelen kamasz, aki eldobja azt, ami „hibás”. Az ajándékba kapott háromlábú kiskutya azonban nem adja fel, nem szomorkodik, hanem a jelenre és annak boldog pillanataira koncentrál... éppen egy piros labdára, ezzel megpróbálja magára irányítani a kisfiú figyelmét és felvidítani Őt.

A mogorva kissrácnak végül meglágyul a szíve, és természetesen a miénk is, mikor meglátjuk, hogy azért ennyire ellenséges, mert neki is hiányzik egy végtagja. A készítő arra szerette volna felhívni a figyelmet, hogy egy fogyatékossággal élő gyermekre milyen pozitív hatást gyakorolhat egy hasonló fogyatékossággal rendelkező állat. Egy gyermek számára teljesen új dimenziókat nyit egy ilyen házikedvenc a puszta létezésével, energiájával, szeretetével, önzetlenségével.

Hírdetés