Mindenkinek joga van a saját nyelvét használva olyan életet élni, amely nem szorítja korlátok közé - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Siketek Világszövetségének 3. nemzetközi konferenciáján pénteken Budapesten.

Kósa Ádám fideszes EP-képviselő ma az Európai Parlamentben rendezett konferencián mutatta be a világhírű Pető-módszert.

Újabb bizonyíték szól amellett, hogy a Parkinson-kór valóban a bélben, és nem az agyban kezdődik. Így, hogy jobbak lehetünk a betegség korai detektálásában, a specifikus kezeléshez is közelebb kerültünk, jelentették be az Amerikai Idegtudományi Társaság konferenciáján.

Ebben az évben több helyszínen is találkoztam a Szerencsejáték Zrt. karitatív osztályvezetőjével, Rosner Imrével. Először nyáron a SINOSZ Vidám7 tábor zárórendezvényén, melynek támogatója volt a cég.

A fogyatékossággal élő emberek egész életük során kiszolgáltatottak a visszaélésnek, kihasználásnak és annak, hogy fogyatékosságuk miatt elemi jogaikat korlátozzák. Az oktatás révén ezeknek a sérelmeknek egy része megelőzhető, és a fogyatékossággal élő gyerekek megtaníthatók arra, hogyan védjék meg magukat.

A konferencia életre hívó gondolata, hogy reflektorfénybe kerüljenek a siket és nagyothalló személyeket foglalkoztató munkaadók és bemutatásra kerüljenek jó gyakorlataik a munka világában.

A fogyatékossággal élő emberek gyermekvállalásáról, szülővé válásáról, az örökbefogadás lehetőségeiről rendeztek szakmai konferenciát kedden Szegeden.

Czibere Károly szerint a sport tudja megmutatni, mi a különbség a fogyatékkal élők számára a teljes körű ellátás és a teljes értékű élet között.

A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége nyerte a rendezésre kiírt pályázatot. A magyar főváros 134 WDF-tagország ((World Federation of the Deaf) mintegy 1500 résztvevőjét látja majd vendégül a tervek szerint 2017 novemberében.

Hírdetés