Az elfogadás és az odafordulás fontossága

Az elfogadás és az odafordulás fontossága
Megjelenés: 2016.10.04
Aktuális
Forrás: brandtrend.hu

A Telekom megújítja az üzleteiben dolgozó értékesítő munkatársak formaruháját. Az új formaruha egyik fontos tartozéka egy olyan hernyóselyem kendő, amelyre az Autistic Art Alapítvány művészeti programja keretében alkotó autista fiatalok rajzai kerültek.

Az első közel 100 darab ilyen sálat Gyenes András, a Telekom lakossági szolgáltatások vezérigazgató-helyettese és Bella Viktória az Alapítvány ügyvezetője adta át a vállalat üzletvezetőinek Kecskeméten 2016. szeptember 29-én. A kendőket országosan várhatóan október végétől láthatjuk a Telekom üzlethálózatában, a női munkatársak nyakában.

A mostani akció annak a stratégiai partnerségi megállapodásnak a része, amelyet a Telekom az Autistic Art Alapítvánnyal kötött idén márciusban. „Szívügyünk a fenntarthatóság, ezért kiemelt figyelmet fordítunk a fogyatékossággal élőkre, a hozzájuk kapcsolódó felelősségvállalás elmélyítésére. Az Autistic Art Alapítvánnyal megvalósuló együttműködésünk során, velük közösen gondolkodva, közösen alkotva célunk a társadalmi érzékenyítés, a társadalmi és szociális közeledésben lévő lehetőségek megragadása” – mondta el a sálak átadása kapcsán Somorjai Éva, a Telekom HR vezérigazgató-helyettese. „Így ezek a kendők önmagukban jelképek is – a segítségükkel kívánjuk felhívni a társadalom figyelmét az elfogadás és odafordulás fontosságára. A sálak mellett az ügyet az üzleteinkben elhelyezett elektronikus képernyőkön és a sorszámhúzáskor kapott cédulán lévő üzeneteken is kommunikáljuk majd.”

Az Autistic Alapítvány 2010-ben indította el művészeti programját, amely keretében lakóotthonokban élő autista fiatal felnőtteknek biztosítanak rendszeres rajzfoglalkozásokat, akik a grafikákon keresztül kommunikálnak a külvilággal és a rajzolás által fejezik ki érzéseiket, gondolataikat, mutatják meg gazdag belső világukat. Az Autistic Art dizájnmárka is a fiatalok művészeti foglalkozásokon készítettek rajzaikra épül, amelyekből designerek bevonásával készítenek magas műnőségű termékeket. A márka célja egyrészről a forrásteremtés, másrészről az, hogy megmutassa autista fiatalok közreműködésével is készülhetnek minőségi tárgyak, tehát ők is hasznos tagjai lehetnek a társadalomnak. Az Autistic Art termékek eladásából az Alapítvány 16 évesnél idősebb autisták számára létrehozott 11 bentlakásos otthon működését támogatja, ahol több mint 200 fiatalt látnak el. A lakóotthonok számára nagyon fontos a támogatás, hiszen komoly anyagi problémákkal küzdenek.

Hírdetés