Az abortusz napján döntöttek: megtartják down-szindrómás babájukat

Az abortusz napján döntöttek: megtartják down-szindrómás babájukat
Megjelenés: 2016.06.24
Aktuális
Forrás: Nők Lapja Café

„Mit keresünk mi itt? Menjünk haza, nem ölhetjük meg a gyermekünket” – az apa ezeket mondta közvetlenül a beavatkozás előtt.

„Sosem fogom elfelejteni. Az abortuszra vártunk a férjemmel, és csak ültünk egymás mellett némán, nehéz szívvel – idézte fel élete egyik legnehezebb pillanatát a háromgyermekes ausztrál nő, Claire Martin. – Egyikünk se szólalt meg, aztán Ben, a férjem váratlanul felpattant, megfogta a kezemet és felhúzott magához. Mit keresünk mi itt, ezt kérdezte tőlem, majd közölte velem, hogy nem ölhetjük meg a babánkat.”

Végül képtelenek voltak rászánni magukat az abortuszra, és teljesen felszabadultak, mikor az utolsó utáni pillanatban végül otthagyták a klinikát. Kisfiuk, Xavier most nyolchetes, de szülei soha semmiért nem cserélnék őt el. „Egy percig se bánom, hogy meggondoltuk magunkat. Nem is értem, egyáltalán hogy juthatott eszünkbe az abortusz. Fogalmam sincs, mitől féltünk akkor” – zárta Claire, majd hozzátette, függetlenül mindentől imádja kisfiát, és büszke arra, hogy az édesanyja lehet.

Az eredeti cikk teljes terjedelmében ITT OLVASHATÓ.
Hírdetés