Angyalhangon énekel az autista fiú

Angyalhangon énekel az autista fiú
Megjelenés: 2016.07.30
Kultúra
Forrás: Nők Lapja Café

A 23 éves Martin Finn autista. Nem beszél teljes mondatokban, legfeljebb három szót képes egymás után kimondani, és azokat sem feltétlenül érti meg. Amikor azonban énekel, gond nélkül fűzi egymás után a dalszöveg mondatait, nemcsak az anyanyelvén, angolul, hanem franciául és spanyolul is. A hangja pedig csodaszép.

A fiút a szülei gondozzák éjjel-nappal, hiszen enni vagy tisztálkodni sem képes önállóan. Ugyanakkor Anglia-szerte fellép különféle koncerteken, rendezvényeken, és mindig megríkatja a közönséget.

„Mindig egy kisgyerek lesz, aki csapdába esett egy férfi testében. De a zene az élete, sőt a zene adott neki életet” – fogalmazott az édesapja, John.  

A fiú mindössze 5-6 alkalommal hallgat meg egy dalt, és máris képes tökéletesen elénekelni. A zene annyira érdekli, hogy elkezdett ezzel kapcsolatos könyveket olvasni, mindezt úgy, hogy korábban soha nem olvasott, és a szülei sem értik, hogy mikor és hogyan tanulta meg. „Csoda, ahogy az agya működik. A nagy része nem működik egyáltalán, egy kis szeglete viszont gyönyörűen.”

Bár válogatásokon, jótékonysági kiadványokon már szerepelt, szülei szeretnék, ha Martin önálló CD-lemezt adhatna ki, de nem engedhetik meg maguknak ennek költségeit. Remélik azonban, hogy a fiú előbb-utóbb lehetőséget kap majd a zeneiparban.

Az eredeti cikk teljes terjedelmében ITT OLVASHATÓ.