A médiatanács 2017-ben ismét támogatja a Magyar Speciális Független Filmszemlét

Idén is félmillió forinttal járul hozzá a médiatanács a Magyar Speciális Független Filmszemle nagydíjához, a testület ezen kívül előzetes korhatár-besorolásról és rádiós eljárásokról is döntött legutóbbi ülésén - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság csütörtökön az MTI-vel.

A tavalyi támogatás után a médiatanács idén is hozzájárul félmillió forinttal a Magyar Speciális Független Filmszemle nagydíjához. A Magyar Speciális Mozgókép Egyesület által harmadszorra megrendezett szemlére értelmi fogyatékossággal, autizmussal élő alkotók és szociális területen dolgozók filmjeit, továbbá sérült emberek életét bemutató alkotásokat lehet nevezni. Az eseményt október 26-27. rendezik Budapesten, a szervezők szeptember 17-ig várják a pályaműveket - írták.

Az AMC Networks Central Europe Kft. hat film korhatár-besorolásában kért megerősítést a médiatanácstól. A szolgáltató szerint a St. Trinian's - Nem apácazárda, a Ping-Pong - Az ököl színre lép, az Oroszország ház és a Vasmajom című filmek 12 éven aluliaknak nem ajánlottak, míg a Rampart és a Vasmajom a 16 éves kor alatt nem ajánlott kategóriába tartozik. A tanács egy pontban hozott eltérő döntést: a Ping-Pong című akcióvígjátékot magasabb kategóriába sorolta, így annak is tizenhatos karikával kell majd megjelennie este kilenc és hajnali öt óra között.

A testület rádiós döntéseket is hozott: a Mega Rádió Gyula ezentúl Gyula Rádió néven szerepel, miután a médiatanács jóváhagyta a Telekom Békés Kft. névváltoztatásra irányuló kérelmét. Emellett a Dunaújváros 93,1 MHz helyi rádiós frekvencia pályázatára beadott ajánlat alaki vizsgálata után a tanács hiánypótlásra szólította fel az egyedüli pályázó Crossborder Film Kft.-t.

Hírdetés