500 speciális bögrét készített egy vállalat egy autista fiúnak

500 speciális bögrét készített egy vállalat egy autista fiúnak
Megjelenés: 2017.01.05
Aktuális
Forrás: HAON

Ben a kedvenc bögréjén kívül nem volt hajlandó másból inni, ennek okán korábban kiszáradás miatt már kórházba is került.

Ben Carter egy 14 éves, autizmussal élő fiú az angliai Devonban, aki kétéves kora óta csak ugyanabból a Tommee Tippee Sippy bögréből hajlandó inni. A bögre kezdett kissé megviselt lenni, majd tönkrement. A vállalat sajnos egy évvel ezelőtt felhagyott a gyártásával és sehol nem lehetett másikat beszerezni. A fiú viszont nem volt hajlandó másból inni, ezért kiszáradás miatt kórházba is került. Az édesapja, Marc ekkor az internet népéhez fordult segítségért.

Néhány héttel ezelőtt Marc kiposztolt egy képet a Twitterre, amelyen a bögre látható. A fotót hamarosan 19 ezren osztották meg és végül az eredeti gyártóhoz is eljutott, aki világszerte elkezdett keresni egy céget, aki ugyanolyan öntőformát használ, mint korábban ők.

Végül talált is és sikerült megállapodniuk abban, hogy a fiút egy életre ellátják bögrével. Így Ben nem egy, kettő, hanem összesen 500 darab bögrét kapott.