Vakon motorozik, de buszt is vezet

Vakon motorozik, de buszt is vezet
Megjelenés: 2016.07.28
Aktuális
Forrás: HIRADO.hu

Ha beírjuk Karvai Sándor nevét a keresőbe, akkor az jelenik meg róla elsőként, hogy körbemotorozta a Hungaroringet. Csakhogy Sándor nem lát. Ő hazánk egyetlen vak Guinness-rekordere.

„El sem tudom képzelni, hogy milyen lehet látni” – mondja Sándor, akit ez nem tart vissza attól, hogy mindent vezessen, amit csak lehet.

Kerékpározik, motorozik, buszt és autót vezet – persze nem a forgalomban, hanem rekordkísérletei alkalmával, tanpályákon, vagy a Hungaroringen. Ezeket a vállalásokat hosszas felkészülés előzi meg.

Felesége, Anita mindig, mindenben támogatja. Félti, de azért büszke is rá – derült ki az M1 Esély című műsorában

Az asszony is látássérült, egy csecsemőkori szemfertőzés következtében az egyik szemével csak fényt és mozgást érzékel. A másik szemével viszont egészen jól lát, így a hétköznapi közlekedésben erre hagyatkoznak Sándorral. Aki viszont az útvonalakat ismeri nagyon jól.

Karvai Sándor a vakmotorozás világrekordja mellett újabb és újabb kihívásokat keres. Tavaly közel kilenc és fél percig volt mozgásban az általa vezetett busz, ami pontosan másfél kilométert tett meg.

„A rekordkísérleteim a bizalomról is szólnak. Arról, hogy meg kell bízni a másik emberben ebben a rohanó, pénzorientált világban is. Én is vakon bízom Borsi Gergő ötszörös ralibajnokban, aki segítőm és a rekordkísérletekben felkészítőm” – mondta.

A férfi nem adja fel, újabb és újabb megmérettetésekre készül. Nemrég jetskizett, a jövő pedig a quadozásé – de az autóvezetést nem cserélné el semmivel, azt élvezi a legjobban. Ha látónak születik, akkor kamionsofőr vagy buszvezető lett volna.

„Minden érdekel, semmiből nem szerettem volna kimaradni amiatt, hogy vak vagyok. Mert a legcsodálatosabb dolog az, hogy élünk. Hiszem és tudom, hogy az élet szép” – fogalmazott az M1 esélyegyenlőségi magazinműsorában.

Hírdetés