Ülésezett a Fogyatékosságügyi Tárcaközi Bizottság

Ülésezett a Fogyatékosságügyi Tárcaközi Bizottság
Megjelenés: 2016.09.22
Aktuális
Fotó: OrientPress

Harmincöt milliárd forint uniós forrást fordít a kormány a fogyatékossággal élő emberek családiasabb környezetben élését lehetővé tevő úgynevezett intézményi kitagolási program folytatására.

Ezt a hírt közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár a fogyatékosságügyi tárcaközi bizottság keddi ülésén azt mondta: a nagy létszámú intézményekben élő fogyatékos emberek családiasabb környezetben élését lehetővé tevő kitagolási program folytatása mellett a kormány fel is akarja gyorsítani a folyamatot. A bizottság tagjai tájékoztatást kaptak az ezt szolgáló, a fogyatékossággal élőknek ápolást-gondozást nyújtó szociális intézményi helyek kiváltásáról szóló stratégia módosításának előterjesztéséről. Szó volt a budapesti tömegközlekedés helyzetéről és a közeljövőben tervezett beruházásokról is - közölték.

Mindemellett az ülésen meghallgatták a szociális farmok létrehozásának feltételeit vizsgáló, valamint a lakás és lakókörnyezet akadálymentesítésének támogatási rendszerét vizsgáló bizottsági munkacsoport jelentését is.

Hírdetés