Szombaton újra MERI Sportnap

Nyolcadik alkalommal rendezi meg a MERI Sportnapot a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ), az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet (OORI) és a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB), valamint a szervezésben idén ugyancsak közreműködő Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ).

A mozgássérült emberek szombati sportnapjának idei védnöke Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó és Tóth Tamás paralimpiai bajnok úszó.

A szervezők keddi közleményükben úgy fogalmaznak: a MERI Sportnap a mozgáskorlátozott emberek sportágválasztója, az egyetlen olyan esemény az országban, ahol szinte az összes, mozgássérültek által űzhető sportot ki lehet próbálni egy helyen, egy időben, szakmai segítséggel.

"A program célja, hogy a mozgáskorlátozott fiatalokban felkeltse az igényt a mozgásra, a testedzésre, és hogy minél többen kezdjenek versenyszerűen sportolni, erősítve a magyar paralimpiai csapatot. A sportnapon évről évre több százan vesznek részt, aktív sportolók, érdeklődők és önkéntesek" - írják.

Az idei MERI-n - amelyet hagyományosan az OORI-ban rendeznek meg - minden eddiginél több, mintegy 30 sportággal lehet majd megismerkedni. Ki lehet próbálni egyebek mellett a lövészetet, az asztaliteniszt, a bocciát, a vívást, az ülőröplabdát, a kerekesszékes kosárlabdát, a rögbit, a teniszt, a kerekesszékes karatét, a dobóatlétikát, az erőemelést, a szkandert, a lovaglást, az íjászatot, az evezőpadot és a gurulós hajtányokat. Lesz kutyás frizbi és agility, megismerhető az alpesi síelés, a biatlon és a triatlon. Új, köztük extrém sportágak is bemutatkoznak, mint a mediball, a curling, a tekvondó, a wakeboard, a siklóernyőzés vagy a street workout mozgáskorlátozottaknak. A sportok kipróbálásához a gyermekeknek is biztosítanak aktív kerekesszéket.

A sportok egy részét a riói paralimpián is sikeres parasportolók, mint Dani Gyöngyi, Krajnyák Zsuzsanna, Hajmási Éva, Németh Roland, Dávid Krisztina, Tunkel Nándor vagy Csonka András mutatják be.

Az esemény megnyitóját 9.30 órakor tartják.

Hírdetés