Sérült Gyermekek Napja - immár 25. éve

Sérült Gyermekek Napja - immár 25. éve
Megjelenés: 2016.09.24
Aktuális
Forrás: Rehabportál

Az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ) és a Fővárosi Állat- és Növénykert (FÁNK) rendezvénye, a Sérült Gyermekek Napja idén negyedévszázados jubileumát ünnepelte.

1991 óta az ÉFOÉSZ és a Fővárosi Állat- és Növénykert egyfajta őszindító programként minden évben megrendezi a Sérült Gyermekek Napját, amelyre idén szeptember 19-én került sor. Az idei év igazán különleges számunkra, hiszen Szövetségünk dupla jubileumot ünnepel. Nemcsak a Sérült Gyermekek Napja lett 25 éves, de az ÉFOÉSZ idén ünnepelte megalakulásának 35. évfordulóját is.

A megnyitón beszédet mondott Gyene Piroska, az ÉFOÉSZ elnöke asszonya, Nyitrai Imre szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár, Szalay-Bobrovniczky Alexandra humán főpolgármester helyettes asszony, Prof. dr. Persányi Miklós, a FÁNK igazgatója, és Bercse László, az ÉFOÉSZ társelnöke.

A mára már hagyománnyá váló országos rendezvény nemcsak az összetartozás érzését hivatott erősíteni, hanem lehetőséget biztosít a régi barátságok, ismeretségek felelevenítésére, új kapcsolatok kialakítására az érintett fiatalok, családtagok és szakemberek között. A 25. Sérült Gyermekek Napja kiemelkedően jól sikerült, szerencsére az időjárás is kedvezett az egész napos programnak. A több, mint 7000 látogató is azt bizonyítja, hogy a rendezvény egyre népszerűbb, egyre szélesebb körben terjed el a híre.

Hírdetés