Nápolyban a fogyatékossággal élők bérmálásával kezdődött az advent

Nápolyban a fogyatékossággal élők bérmálásával kezdődött az advent
Megjelenés: 2016.12.02
Aktuális
Forrás: Magyar Kurír

Tízéves hagyomány, hogy a Szent Egyed közösség fogyatékossággal élő barátaival együtt ünnepli advent első vasárnapját a nápolyi egyházmegyében.

Az új liturgikus év kezdetén, a zsúfolásig megtelt Santa Maria Assunta-székesegyházban bemutatott szentmisén a közösség hét fogyatékossággal élő barátja bérmálkozott, akik a Szent Egyed-es hittanórákon készültek fel a szentség vételére.

Crescenzio Sepe nápolyi érsek homíliájában hangsúlyozta, hogy sok okunk van a mély örömre, és ezek közé tartozik ez a szép hagyomány is: advent első vasárnapját a fogyatékossággal élőknek szentelik.

„Mert úgy gondoljuk, hogy csakis veletek és értetek kezdhetünk bele egy szép évbe”

– fogalmazott.

A bérmálkozókhoz fordulva így buzdította őket: „Amikor megkapjátok a Szentlelket, menjetek ki a városba, és »gyújtsátok fel« a világot szívetekkel, hitetekkel. Hosszú utat tettetek meg, sok nehézség árán, de sok szeretettel, mert voltak mellettetek olyan emberek, akik segítettek, hogy a katekézisben Jézussal találkozzatok. […] Kedves bérmálkozók, érezzétek magatokat erősnek és büszkének, mert keresztények vagytok, annak a Barátnak a barátai, aki annyira szeret minket, hogy életét adta értünk.”

Hírdetés