Megújult a Rehabportál

A Rehabportált 2013-ban indítottam útjára és az elmúlt időszakban egyre inkább éreztem, hogy - különösen az alkalmazott technológiák fejlődése miatt - ideje lenne egy komolyabb ráncfelvarrásnak.

A háttérben, avagy a "motorháztető alatt" már hónapok óta folyamatosan dolgoztam az átalakításokon úgy, hogy ebből a Kedves Olvasó a lehető legkevesebbet érzékelje, ne zavarja ez meg az oldal böngészése során. Azonban eközben a honlapnak szinte minden egyes eleméhez hozzá kellett nyúlni. Néhány ezek közül teljes egészében lecserélődött egy újabb, a célnak jobban megfelelő változatra, mások jelentős mértékben átalakultak.

A változások során természetesen kiemelt figyelmet fordítottam a kezelhetőségre, akadálymentességre, valamint az Olvasók által folyamatosan küldött észrevételekre, kritikákra, javaslatokra, melyekért nagyon hálás vagyok és melyeket továbbra is nagy szeretettel várok és fogadok.

A fejlesztés, átalakítás az alábbi területeket érintette:

  • a honlap motorja frissítésre, számos elemében kijavításra került
  • a hírek megjelenítéséért felelőt tartalomkezelő cserélve lett egy sokkal modernebb változatra
  • a honlap teljes megjelenése átalakításra került a modern elvárásoknak megfelelően
  • a betűméretek, térközök méreténél figyelembe vettem az akadálymentes használat elősegítését és a korábbi felhasználói igényeket, észrevételeket
  • új elemként a videót tartalmazó cikkek az oldal közepe táján külön kiemelésre kerülnek, hogy ezek megtekintéséhez ne kelljen feltétlenül megnyitni az adott cikket
  • átgondolásra és áttervezésre került a cikkek megjelenése az egyszerűbb felépítés és áttekinthetőség szempontjából
  • áttervezésre került a honlap logója

Összességében elmondható, hogy az oldal áttekinthetőbb, tagoltabb, gyorsabb lett, valamint a korábbinál nagyobb mértékben megfelel a reszponzivitást és akadálymentességet érintő elvárásoknak is. Bízom benne, hogy ezzel a Kedves Olvasók is egyet fognak érteni.

A fejlesztés még nem ért véget, további korszerűsítés várható például a pályázati lehetőségeket és a támogatásokat tartalmazó részekben, valamint tervben van egy álláslehetőségeket tartalmazó honlaprész is.

Amennyiben a Kedves Olvasónak a fentiekkel vagy bármilyen további fejlesztéssel, átalakítással kapcsolatosan ötlete, javaslata, észrevétele vagy kritikája van, kérem, hogy írja meg nekem.

Hírdetés