Már az olimpikonok sincsenek biztonságban?

Már az olimpikonok sincsenek biztonságban?
Megjelenés: 2016.06.24
Sport
Forrás: HIRADO.hu

Fegyverrel fenyegették, majd ellopták a hatszoros paraolimpikon Liesl Tesch biciklijét vasárnap Rio de Janeiróban. A két támadó a sportolók szállása előtti buszmegállóban csapott le az olimpikonra és fizioterapeutájára. Az Ausztrál Olimpiai Bizottság követeli, hogy hamarabb vessék be a 100 ezer fős biztonsági csapatot.

Szigorított védelmet követel az Ausztrál Olimpiai Bizottság a legutóbbi támadás fényében, ugyanis két férfi fegyverrel fenyegette meg vitorlás csapatukat az olimpikonok szálláshelye előtti buszmegállóban – írja a CNN.

Liesl Tesch-t és fizioterapeutáját, Sarah Ross-t napközben támadták meg, és elmondásuk szerint az utcán sétáló emberek közül senki sem sietett a segítségükre.

“Rémisztő élmény volt”

Tesch az ausztrál Nine Networknek mesélt a támadás részleteiről. A két támadó közül az egyik megállt előtte, majd egy étteremről kezdett neki beszélni. A nő felhúzta a trikóját, hogy megmutassa: nincs nála pénz. A férfi ekkor lelökte a biciklijéről a földre, majd elbringázott. A másik mondott neki valamit brazilul, amit nem értett, de nem sokkal később már fegyvert szegeztek a fejének.

A kerekesszékes kosárlabdában és vitorlázásban is olimpiai érmeket szerző nő arra kérte a sportolókat, hogy nagyon vigyázzanak magukra, nem csak a játékok alatt, de a felkészülési időben is.

Hírdetés