Kedvezményes belépők a 30. Mesterségek Ünnepére

Kedvezményes belépők a 30. Mesterségek Ünnepére
Megjelenés: 2016.08.17
Kultúra
Forrás: MEOSZ

A hagyományok szerint idén is a Budavári Palota környéke ad helyet a fesztiválnak, ám a felújítások miatt kicsit módosulnak a helyszínek. A rendezvény fő témája idén a játék, díszvendég Üzbegisztán, de számos további országból is érkeznek kézműves mesterek, ezzel is előre jelezve a fesztivál megújulását a jubileum alkalmából.

Részletek a rendezvény honlapján: http://www.mestersegekunnepe.hu/

A társadalmi felelősségvállalás jegyében a szervező Népművészeti Egyesületek Szövetsége fontosnak érzi, hogy a fogyatékossággal élő emberek is látogathassák a rendezvényt, hiszen a fesztivál sokszínűsége miatt mindenki megtalálhatja azt, ami számára vonzó és érdekes. A fesztivál nyitott minden fogyatékossággal élő ember felé, ezért az idén teljes áru, 2000 forintos jegy helyett kedvezményes, 1000 forintos jegyet vásárolhat minden olyan személy, aki jegyvásárláskor bemutatja a mozgássérültek parkolási igazolványát, a MÁK-kártyát vagy a MEOSZ tagsági igazolványt. A kedvezményes jegyet egy fő kísérő részére is megvásárolhatják.

Hasznos tudnivalók

A helyszín megközelíthető a Dísz tér felől, a Clark Ádám tér felől, de felhívjuk a figyelmet a Palota úti gyorsliftre, amely az Országos Széchenyi Könyvtár épületében az Oroszlános udvarra érkezik. Ez a legkényelmesebb, mert a 16-os busszal a Széll Kálmán térről a Dísz tér után egy megállóval a Palota útra, épp a lifthez lehet megérkezni. A lift súlyosan mozgáskorlátozottak számára ingyenes, egyébként 200 forintba kerül, és 9 órától 19.30-ig, vasárnap 18.30-ig üzemel.

Megjegyezzük, hogy a Budavári Palota belső udvarai és környékének macskaköves járófelületén mechanikus kerekesszékkel nagyon nehéz közlekedni, ez leginkább kísérővel lehetséges, vagy elektromos kerekesszék, ill. moped használatát javasoljuk.

Belépőt több helyen, a Clark Ádám téren a Sikló utca elején (a Budavári Sikló mellett), a Várkert Bazárban, a Szent György téren a Barokk lépcsőnél és a Hunyadi Udvar bejáratánál is lehet vásárolni. A rendezvény területén 3 akadálymentes mobil WC lesz elhelyezve a mozgássérült látogatók számára az alábbi pontokon:

  • Sikló utca, Clark Ádám tértől fölfelé az első kanyarban
  • Újvilágkert, gyerekjátszó mögött
  • Oroszlános udvar, WC konténer mellett.

A kedvezményes belépővel látogathatók a Budapesti Történeti Múzeum állandó kiállításai, valamint az Országos Széchenyi Könyvtár „Zichy megrajzolt hősei” című időszaki kiállítása. A Magyar Nemzeti Galériát, mint mindig, ez alkalommal is ingyenesen látogathatják a súlyosan mozgáskorlátozott érdeklődők, egy kísérőjük számára szintén ingyenes a belépés.

További információ hétköznapokon 9-17 óra között: Caesar Gáborné (MEOSZ) 06-1/250-9013, international [KUKAC] meosz [PONT] hu

Hírdetés