Nem mindennapi kötet látott napvilágot az idei anyák napján. A Sebaj haj! című mesekönyv, amelyet Tóth Kata – és az élet – írt, egy kislány és daganatos betegséggel küzdő édesanyja történetéről szól.

Együttműködési megállapodást írt alá a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) és a XVIII. kerületi Robogó Óvoda a pestszentlőrinc-pestszentimrei fogyatékossággal élők óvodapedagógiai nevelésének és iskolai előkészítésének fejlesztése érdekében.

Az autista és figyelemzavaros gyerekek számára kifejlesztett „játék” leköti a kicsik figyelmét, így segíthet nekik koncentrálni, ráadásul még szorongásukat is enyhítheti.

Két új helyen is képeznek gyógypedagógusokat az idei évtől, így már hat intézményben lehet majd ilyen végzettséget szerezni - közölte a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat főigazgatója az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában.

Közel tizenegymillió forintot gyűjtött össze eddig az Út a Mosolyért Alapítvány az első magyarországi autista vizsgálóközpont létrehozására.

Egyedülálló fellépésnek lehettek szem- és fültanúi, akik a költészet napján a petős gyerekekkel találkoztak Újbudán. Idén először ugyanis a kilenc éves Boti is lehetőséget kapott a szavalásra, ami azért számít szenzációnak, mert a kisfiú nem képes a beszédre.

Ikotity István (LMP) felszólalásában arról érdeklődött az Országgyűlés keddi ülésnapján, hogy mi lesz a speciális nevelési igényű, fogyatékossággal élő gyermekek oktatásával.

Felnőttkorban már a nőknél és a férfiaknál kb ugyanolyan gyakorisággal fordul elő figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar.A figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar az iskoláskorú gyermekek 3-7 százalékát érinti Magyarországon.

Jeremy az Amerikai Egyesült Államokban élt, súlyos fogyatékossága ellenére nem speciális iskolába járt, hanem egészséges gyerekekkel tanult együtt. Tanítónője sokszor türelmetlen volt vele, mégis életre szóló tanítást kapott a gyermektől.

Új program segíti a fogyatékos emberek integrációját Újbudán. Az „Osztályfőnöki óra!” című program újszerű megközelítéssel kapcsolja össze a gyerekeket, a szülőket, a pedagógusokat, annak érdekében, hogy szemléletük a fogyatékos emberekkel kapcsolatosan befogadóbbá és elfogadóbbá váljon.

Hírdetés