Egy tech cég álma lehet egy olyan munkavállaló, akit a matematikai képességei az adatelemzés mesterévé tesznek, és a szoftverfejlesztésben is kiemelkedően tud teljesíteni. Azonban „John”-nak két évig mégsem volt állása, mert egyéb tekintetben is más, mint a többiek. Nehezen tart szemkontaktust, és ha laza a cipőfűzője, nem tud koncentrálni. Autista.

2017 május 5.-én másodjára csatlakoztunk az ENIL (European Network on Independent Living, magyarul: Az Európai Önálló Életviteli Hálózat) Önálló Életvitel Európai Napja című kampányához - számol be az eseményről az ÉFOÉSZ honlapja.

Három éve rendezi meg az Esélyegyenlőségi Napot a Pest Megyei Kormányhivatal. A rendezvény célja évek óta, hogy bemutassa a sérült emberek világát a közszférában dolgozó kollégáknak, ezzel segítve az akadálymentesítést, az akadálymentes ügyintézést, integrációt és az esélyegyenlőség kialakítását, biztosítását.

Feleségével együtt kezdte el lufis vállalkozását Dávid, aki rajong ezekért a levegőben repkedő csodákért. És az állatokat is imádja, ezért szívesen fogad el kutya- vagy macskaeledelt is a lufikért cserébe. A látássérült férfi akkor a legboldogabb, ha a vevői visszamennek hozzá, és kiderül, hogy mekkora örömet okozott a lufija egy gyereknek.

A Magyar Sport Házában szombat délután ünnepélyesen fogadták a 11. Speciális Olimpia Téli Világjátékokon 13 arany-, 6 ezüst- és 9 bronzérmet nyert magyar küldöttség tagjait.

Egészen különleges utazást szerveztek siket diákoknak a Dominikai Köztársaságban. Hajóval egy bálnacsalád közelébe vitték őket, és kaptak egy olyan hátizsákot, amely rezgésekre fordította le a vízben lévő mikrofonokkal felvett hangot.

Egyszerre felszabadító és kijózanító élmény beülni az öttagú mozgássérült osztályba, amelybe annyi szeretet fér, mint egy egész „normális” iskolába.

Hibás inkubátor miatt vesztette el a látását, zenei tehetsége azonban hamar megmutatkozott, a legnagyobb művészekkel zenélt, és az ő neve fémjelzi a fiatalos lendületű Klassz a pARTon koncertsorozatot: Érdi Tamás zongoraművésszel beszélgettünk.

Autizmus felnőttkorban

Az utóbbi néhány évtizedben már sokat lehet olvasni az autizmusról, a tünetcsoport által érintettekről. Jellemzően gyerekekről. Mi most ezzel a kívülálló szemléletmóddal szeretnénk szakítani, amikor nem az autista emberről, hanem vele beszélünk.

Észre sem vesszük, milyen az, amikor van kezünk és lábunk, amíg el nem veszítjük - jelentette ki Hirtling István, aki az Életrevalók című színdarabban egy nyaktól lefelé béna férfit alakít.

Hírdetés