Idén 6900 forint kedvezményt kapnak a rokkantsági járadékban vagy fogyatékossági támogatásban részesülők, valamint azok, akik olyan betegségben szenvednek, amely súlyos fogyatékosságnak számít - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kedden az MTI-vel.

Mindnyájan a lehető legteljesebb, független életet szeretnénk élni. Ez azonban, sokszor nehézségekbe ütközik, ha egy reumatológiai betegséggel élünk együtt.

Jótékonysági napot rendeznek augusztus 12-én Zalaegerszegen, az AquaCityben, melynek bevételét a megyei kórházban működő fizioterápiás osztály medencéjének  felújítására, valamint a Zala Különleges Mentők részére ajánlják fel.

Szakorvosok, gyógytornászok adnak részletes és teljes körű információkat a csípő- és térdprotézis műtétekről laikus érdeklődők számára május 27-én Budapesten, ahol első kézből, egy helyen kapnak komplex tájékoztatást a témakörben a látogatók.

Az ápoló családok nagy része még azokra a segédeszközökre sem tudott költeni, amelyek a normális életvitelhez szükségesek.

A rosszindulatú vérképző- és nyirokszervi betegségeket, mint a limfóma, a leukémia, a mieloma multiplex, a világon a 4-5. leggyakoribb rosszindulatú kórképként tartják számon, és a malignus megbetegedések 4-5 százalékáért felelősek.

A biotechnológia nagyon közelít, és várhatóan nagyon sok változást fog hozni. Az implantológia hozza magával a digitális technológiákat. A diagnosztika fantasztikusan fejlődik, a komplex megközelítéseknek, a nagy adatbázisoknak egyre nő a szerepe, és az egészet az insilico-medicina emeli egy magasabb szintre. Ez számítógépes tervezést, modellezést, kísérletezést jelent, amellyel betegségeket szimulálunk.

Elindult az úgynevezett elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér (eeszt) éles próbaüzeme, az ellátó intézményeket, orvosokat, gyógyszerészeket a betegadatokkal összekapcsoló rendszer növeli a betegbiztonságot - mondta az egészségügyért felelős államtitkár kedden Budapesten.

A betegeknek és a velük foglalkozó családtagoknak és egészségügyi dolgozóknak szentelt világnapot tartja a katolikus egyház szombaton, amelynek alkalmából Ferenc pápa az egészséghez és a gyógyuláshoz való jogot hangsúlyozta.

Havonta 6300 forint kedvezményt érvényesíthetnek személyi jövedelemadójukból a tartósan betegek, a súlyos fogyatékkal élők, ami akár 5 évre visszamenőleg is igényelhető - mondta Honyek Péter adószakértő az M1 aktuális csatornán kedden.

Hírdetés