Beszóltak az amputált lábú lánynak, mert nem adta át az ülőhelyét a buszon

Beszóltak az amputált lábú lánynak, mert nem adta át az ülőhelyét a buszon
Megjelenés: 2017.02.12
Aktuális
Forrás: Nők Lapja Café
Fotó: RobotGirl

RoborGirl néven blogot ír, motiváló előadásokat tart a lábprotézissel élő Lukoviczki Réka. Gyanútlanul olvasott egy buszjáraton, amikor nem várt beszólást kapott.

RobotGirllel, vagyis Lukoviczki Rékával az NLCafén is olvashattatok interjút korábban. Most a blogjában írt le egy „tömegközlekedős esetet”, azt írja le, hogyan szólt rá egy anyuka vagy pedagógus a buszon, amiért nem adta át a helyét. 

„Olyan jól belemélyedtek Önök a könyvükbe, nem kéne inkább átadni a helyüket másoknak? Nézzenek hátra, gyerekek állnak a buszon, Önök meg ülnek, felháborító!” Első körben köpni-nyelni nem tudtam... most tényleg leszidott, mert ülök? Most tényleg kössem az utasok orrára, hogy nekem milyen bajom van? Sok hümmögés után csak annyit tudtam kinyögni neki, hogy:

Elnézést kérek, hiányzik a lábam.

Mondanom sem kellett, mekkora kínos csend kerekedett, a többi történés pedig összefoglalható abban, hogy még én szégyelltem magam a nő miatt. Én hülye.”

– A teljes bejegyzést Réka blogjában olvashatjátok el!

Sajnos egyre több manapság az önjelölt igazságosztó, akik semmit nem mérlegelve agresszíven és gyakran trágár módon oktatják ki környezetüket. Ez az eset is azt példázza: soha ne ítéljünk csupán a látszat alapján - a Szerk.

Hírdetés