Átadták a II. Magyar Speciális Független Filmfesztivál díjait

Átadták a II. Magyar Speciális Független Filmfesztivál díjait
Megjelenés: 2016.10.27
Kultúra
Fotó: Vincze András

A győztes mindent visz, valamint az Ölelés című film alkotói megosztva nyerték a II. Magyar Speciális Független Filmfesztivál Aranyszárny nagydíját, melyet Krucsainé Herter Anikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kulturális kapcsolatokért és fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára adott át a díjátadó gálán - közölte a Kultúráért Felelős Államtitkárság az MTI-vel.

A Magyar Speciális Mozgókép Egyesület és a Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesületet által szervezett, Törőcsik Mari fővédnökségével október 26-án és 27-én zajlott fesztivál versenyprogramjába összesen 32 filmalkotás került.

A filmeket szakmai zsűri értékelte, amelynek döntése alapján a szemle nagydíját Tóth Mária Emlék-képek, valamint Mitlasóczki Gergő és Pázsitka Ákos Magunk vagyunk című filmalkotása nyerte.

Az Arcaink nagydíjat Jobbágy Bernadett Egymást tanítva című filmje, illetve Ertl Tibor és az ágfalvi filmesek Miatyánk című alkotása, az Együtt a legjobb közösségért díjat szintén megosztva a Rum-kastély EGYMI Média szakköre a Két életút egy kastélyban és Sándor Tamás Villámcsapások(k) című filmje kapta.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Aranyszárny nagydíját megosztva nyerte Békéssy Klára A győztes mindent visz című filmjéért, illetve a Tordas Fogyatékosok Otthon filmes csapata: Gulyás Károly, Major József, Juhász Zoltán és Külvári Krisztián, az Ölelés című film alkotói.

Hírdetés